شایسته

شایسته جان تا این لحظه 4 سال و 5 ماه و 25 روز سن دارد

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی (Genital Wart) بیماری است حاصل ابتلا به ویروس HPV و راه انتقال آن عموما تماس جنسی با فرد مبتلا میباشد.

ویروس HPV چیست؟

تمام انواع زگیل چه تناسلی و چه غیرتناسلی حاصل ابتلا به ویروس HPV میباشند. یعنی زگیلهای نقاط دیگر بدن مثل زگیل دست یا زگیل صورت یا زگیل بدن هم حاصل همین ویروس HPV میباشند. تفاوت این زگیل ها در نقاط مختلف بدن ساب تایپ های ویروس است. مثلا ساب تایپهای 6 و 11 و 16 و18 بیشتر زگیل تناسلی ایجاد میکنند و زگیل های بدن شماره گذاری متفاوت و در نتیجه ساختار ویروس شناسی متفاوت دارند ولی در نهایت تمام اینها همان ویروس HPV هستند.

انتقال زگیل تناسلی

انتقال ویروس HPV معمولا از راه تماس با فرد آلوده است. برای زگیل تناسلی عموما این تماس یک تماس جنسی با خانم یا آقای آلوده به ویروس اچ پی وی است.
نکته مهم در این بین این است که با توجه به محلهای بروز زگیلهای تناسلی استفاده از کاندوم از انتقال بیماری جلوگیری نمیکند. به همین دلیل هم شاید اخیرا انتشار آن در جامعه ما به شدت بیشتر شده است و بخشی از مراجعین مطب اورولوژیست ها را همین بیماران تشکیل میدهند. اما سوال بسیار مهمی که بسیاری از بیماران از متخصص اورولوژی میپرسند راجع به انتقال غیر جنسی بیماری است.
واقعیت این است که انتقال غیرجنسی بیماری کمی نامحتمل است ولی همه ما اورولوژیست ها در مراجعین مطب بیمارانی را میبینیم که بدون هیچ سابقه ای از مقاربت مشکوک دچار شده اند و در بررسی دقیق شرح حال آنها به مواردی مثل استفاده از تیغ خودتراش مشترک یا استخرهای آلوده یا توالت آلوده برمیخوریم. در نتیجه اینکه بگوییم انتقال زگیل تناسلی فقط از راه جنسی است کاملا غلط و مردود است هرچند انتقال غیرجنسی آن بسیار نامحتمل است.

علائم زگیل تناسلی

همانطور که از اسم بیماری پیداست خود را با زگیل هایی در ناحیه تناسلی نشان میدهد. در نتیجه چهره بیماری کاملا واضح است و کاملا به خال و قرمزی و جوش متفاوت است. ضایعه باید حالت برجسته و گوشتی و شکل گل کلمی داشته باشد.
علائم زگیل تناسلی آقایان : معمولا این زگیلها در ناحیه بیخ آلت تناسلی آقایان و دورتادور ریشه آلت به صورت چند تایی دیده میشوند.
علائم زگیل تناسلی در خانمها : در خانمها هم این زگیلها روی ناحیه تناسلی و اطراف ورودی واژن دیده میشوند. دیدن و یافتن این ضایعات اصلا کار سختی نیست و نیاز به ابزار خاصی برای تشخیص ندارد.

آیا تعیین نوع ویروس HPV برای همه بیماران لازم است؟

واقعیت این است که تعیین نوع ویروس HPV برای همه الزامی نیست. چرا که این آزمایش خیلی گرانقیمت است (حدود 500 هزار تومان) و ارزش بالینی چندانی خصوصا در آقایان ندارد.
البته موضوع برای خانمها متفاوت است چرا که ساب تایپهای 16 و 18 و برخی ساب تایپ های دیگر برای خانمها سرطانزا میباشند و نیاز به پیگیری و معاینات بیشتری وجود دارد. البته راجع به خانمها هم ذکر این نکته مهم است که بدون توجه به ساب تایپ ویروس اچ پی وی باید سالانه تست پاپ اسمیر بدهند و معاینه بالینی بشوند. در نتیجه در خانمها هم تعیین ساب تایپ تاثیری در پیگیری ندارد. اما در آقایان احتمال ایجاد سرطان بدنبال ابتلا به زگیل تناسلی بسیار بسیار ناچیز است و از این نظر اهمیتی ندارد.

چقدر از ابتلا به این زگیل تناسلی بترسیم؟

واقعیت این است که ترس بیماران ما از ابتلا به بیماری زگیل تناسلی بیش از حد نرمال و واقعی آن است. روزانه بیمارانی را در مطبهای اورولوژی ویزیت میکنیم که چند وقتی هست افسرده و خانه نشین شده اند بدلیل ابتلا به این بیماری و گاهی فقط ترس از ابتلا به این بیماری.
نکات مهمی که باید در نظر بگیرید:
  • این بیماری اصلا شباهتی به ایدز و هپاتیت و بیماریهای خطرناک منتقله جنسی ندارد.
  • اصلا تاثیری بر فرزندآوری ندارد.
  • باعث مرگ و میر نمیشود.
  • کلا بیماری خوشخیمی است و نگرانیها در این مورد بی جهت است.
هرچند بیماران به این راحتی این مطلب را از بهترین اورولوژیست نمیپذیرند چون به قدری در فضای مجازی مطالب منفی و ترس آور راجع به این بیماری مطالعه کرده اند که به این راحتی قانع نمیشوند.

آیا بهبود خودبخودی هم دارد؟

پاسخ خیر میباشد. حتما باید درمان مناسب برای این بیماری انجام شود. بهبود خودبخودی تقریبا غیرممکن است. بلکه روز به روز به تعداد و اندازه زگیلها افزوده میشود. در نتیجه تاخیر در مراجعه به اورولوژیست جایز نیست.

بهترین درمان زگیل تناسلی چیست؟

بهترین درمان بسته به دفعات عود و اندازه ضایعه و تعداد زگیلها متفاوت است. از نظر ما اورولوژیستها بهترین درمان کرایوتراپی است که عموما به اسم فریز ضایعه شناخته میشود.
کرایوتراپی زگیل تناسلی
کرایوتراپی چیست؟
این روش به راحتی و به سرعت در حد 5 دقیقه در مطب قابل انجام است و هزینه زیادی هم برای بیمار نسبت به روشهای دیگر ندارد.
در این روش درمان با نیتروژن مایع که دمایی حدود منفی 180 درجه سانتیگراد دارد ضایعه در حد 5 ثانیه فریز میشود و بعد چند روز خودبخود می افتد.
خوبی روش کرایوتراپی این است که مثل لیزر بخاری تولید نمیکند. بخارات حاصل سوزاندن با لیزر به راههای هوایی پزشک اورولوژیست و بیمار وارد میشود و ممکن است ریه فرد درگیر این بیماری شود. البته از روش های درمان ویروس HPV میتوان به محلولهای پدوفیلین با غلظت های مختلف اشاره کرد که چون ممکن است بیمار بیش از حد و یا کمتر از حد مورد نیاز مصرف نماید توصیه نمی شود. عموما برای ضایعات تکی که حجم زیادی ندارند میتوان از این محلول استفاده کرد.
آیا برای کرایوتراپی نیاز به بیهوشی و اتاق عمل هست؟
پاسخ خیر میباشد. قبلا هم اشاره شد که اورولوژیست خوب به راحتی و در 5 دقیقه در مطب میتواند زگیلها را کرایوتراپی کند. این عمل جراحی با بیحسی موضعی در حد اسپری لیدوکائین قابل انجام است. درد زیادی برای بیمار ایجاد نمیکند و نیاز به بیهوشی و اتاق عمل هم ندارد. در ضمن در صورت عود بیماری به کرات قابل انجام است.

آیا بیماری ویروس HPV ممکن است عود کند؟

بله عود زیاد دیده میشود. عود بیشتر در بیمارانی دیده میشود که تعداد بسیار زیاد زگیل تناسلی و یا اندازه زگیل بزرگی دارند. میتوان بدون هیچ خطری چندین بار برای بیمار کرایوتراپی انجام داد و خطری هم ندارد.

تاریخ : 19 آذر 1398 - 00:48 | توسط : سمیه | بازدید : 1664 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

سوزش ادرار

سوزش ادرار به درد و سوزش مجرای ادرار در زمان ادرار کردن اطلاق میشود. البته ناگفته نماند در بعضی بیماریها هم بدون ادرار کردن سوزش مجرا وجود دارد که ناشی از التهاب شدید مجرای ادراری است.

یکی از شایعترین شکایات در مراجعین به اورولوژیست ها سوزش ادرار (dysuria) است.این علامت بخش نسبتا زیادی از مراجعین به مطب را شامل میشود.

علت و علائم سوزش ادرار چیست؟

گاهی به صورت حاد بروز کرده و گاهی فرد مدتها علائم را داشته و تازه به اورولوژیست مراجعه میکند. در موارد حاد بیشترین علت آن عفونت ادراری یا عفونتهای مقاربتی است. در موارد سوزش مجرای ادرار حاد گاهی خروج ادرار با خون همراه است. این خون ممکن از در ابتدای ادرار و یا تمام جریان ادرار و یا انتهای ادرار باشد. متخصص اورولوژی علاوه بر تستهای متنوع آزمایشگاهی میتواند بر اساس اینکه خون در چه قسمت ادرار کردن مشاهده شده به سمت تشخیص خاصی برود و این شرح حال دقیق به اورولوژیست در پیدا کردن علت سوزش ادرار کمک میکند.

در مواردی که تب در همراهی سوزش ادرار وجود دارد برای اورولوژیست معنی عفونت پارانشیم پروستات یا کلیه را تداعی میکند. عفونت بافت اصلی کلیه از علل تب همراه سوزش ادرار است. معمولا این بیماران ابتدا چند روزی سوزش ادرار را تجربه کرده اند و به پزشک متخصص مجرای ادرار مراجعه نکرده اند و بعد چند روز با تب و لرز شدید به پزشک مراجعه میکنند. همچنین علاوه بر تب و سوزش ادرار از درد شدید پهلو هم شکایت دارند. لرزهای این بیماران به قدری شدید است که در شرح حال خود میگویند که تخت هم بدلیل لرز بیمار به لرزه درآمده بوده و از شدت لرز خود ترسیده بودند.

اما اگر درگیری بافت پروستات با عفونت در آقایان وجود داشته باشد معمولا در شرح حالی که به اورولوژیست میدهند اظهار میکنند که سوزش ادرار و تب و لرز به همراه وجود خون در پایان ادرار بوده است و این علامتهای خاص اورورلوژیست را به سمت تشخیص عفونت پروستات میبرد.

معمولا در این دو مورد اخیر از بیماریهای همراه سوزش ادرار به دلیل حال عمومی بد و لرز و بی اشتهایی و گاهی عدم تحمل خوراکی اورولوژیست ناچار به بستری بیمار و استفاده از داروهای تزریقی میشود.در طی مدت بستری با کشت ادرار تشخیص عفونت ادراری قطعی خواهد شد و با تستهای تکمیلی و سونوگرافی محل دقیق عفونت برای اورولوژیست مسجل میشود.

عموما این عفونت های ادراری به صعودی و بالا رونده از مجرای ادرار به بافت پروستات و کلیه وارد میشوند. ناگفته نماند که سیستیت یا عفونت مثانه خیلی شایعتر از عفونت کلیه و پروستات است ولی خوشبختانه علائم بیمار خیلی کمتر است. در اکثر موارد عدم رعایت بهداشت فردی و عدم مصرف مایعات کافی و علی الخصوص در مورد خانمها ادرار نکردن بعد نزدیکی باعث عفونت ادراری است. برای همین ما اورولوژیستها همیشه به خانمهای جوان توصیه میکنیم بعد مقاربت ادرار کنند تا مجاری ادراری که احیانا به میکروبی آلوده شده با ادرار فرد شسته و پاک شوند.

تشخیص و درمان سوزش ادرار

اورولوژیست باید در قدم اول یک آزمایش آنالیز و کشت ادرار درخواست نماید تا نوع میکروب برای اورولوژیست مشخص شود. این آزمایش هم به صورت سرپایی و هم به صورت بستری در بیمارستان قابل انجام است. البته نمونه ادرار در آقایان ختنه شده بسیار راحت است و نیاز به مراقبت و آموزش خاصی ندارد. کافیست فرد از وسط جریان ادرار خود یک لحظه نمونه گیری نماید و تحویل مسئل آزمایشگاه دهد. اما در مورد خانمها قضیه مقداری پیچیده است. ما اورولوژیستها معمولا به خانمها برای نمونه گرفتن از ادرار آموزش میدهیم. به این شکل که بیمار ابتدا باید ناحیه تناسلی خود را به طور کامل و کافی با آب خالی بشوید. بیمار باید دقت داشته باشد که از صابون و مواد ضد عفونی کننده برای شستشوی خود استفاده نکند. سپس اجازه دهد تا جریان ادرار برقرار شود و از وسط جریان ادرار نمونه گیری کند. با رعایت تمام این نکات باز هم گاهی شاهد آن هستیم که از عفونت واژن و یا سلولهای التهابی ناحیه تناسلی داخل نمونه ادرار ریخته میشود و باعث اشتباه در آزمایش فرد میشود. در این موارد بهترین اورولوژیست تهران از فرد میخواهد تا آزمایش خود را به شیوه صحیحی تکرار کند و اگر باز هم نمونه آلوده باشد اورولوژیست دستور میدهد تا با سوندهای یک بار مصرف از فرد نمونه ادرار گرفته شود.

علل سوزش ادرار

اگر سابقه مقاربت محافظت نشده اخیر وجود دارد احتمال بیشتر سوزش ادرار فرد مقاربتی است و داروهای مخصوص را اورولوژیست تجویز خواهد کرد. همراهی ترشح مجرا بیشتر به نفع عفونت مقاربتی است.این ترشح از مجرای ادراری میتواند سفید رنگ باشد و یا زرد که به نفع عفونت گنوره یا سوزاک است و یا ترشح تقریبا بی رنگ باشد که به نفع عفونتهایی مثل کلامیدیا و مایکوپلاسما است. هر کدام از این موارد توسط اورولوژیست درمان مخصوص خود را دریافت خواهد کرد. نکته مهم در این موارد کتمان کردن رابطه جنسی خارج از خانواده توسط بیمار است. متاسفانه با دادن اطلاعات غلط در این مورد به اورولوژیست باعث تشخیص اشتباه و عدم درمان خواهد شد. چرا که درمان این عفونتهای مقاربتی کاملا متفاوت از درمان عفونتهای معمولی سیستم ادراری تناسلی است و اصلا به آنتی بیوتیکهای معمول عفونت ادراری جواب نمیدهند. اورولوژیست خوب در این موارد باید بیمار و پارتنر هر دو را همزمان درمان کند چرا که اگر پارتنر فرد درمان نشود مکرر عفونت بین این فرد جابجا میشود و هیچکدام بهبود قطعی نخواهند داشت.

اما علل کمتر شایع برای سوزش ادرار حاد شامل سنگ حالب و سنگ مجرا و سنگ مثانه میباشد که اورولوژیست درمانگر بر اساس شک بالینی و سایر تست های تشخیصی درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. در موارد سنگ حالب بیمار معمولا درد شدید پهلو هم دارد و در سوابق خود دفع سنگ کلیه را متذکر میشود. به ندرت این بیماران بدون درد پهلو و فقط با سوزش و تکرر ادرار شدید مراجعه میکنند و بیمار با احساس ادرار خیلی زیاد به دستشویی میرود ولی با تعجب میبیند بیش از چند قطره ادرار ندارد. همچنین گاهی سنگهای کلیه که سایز بزرگی داند در هنگام خروج از بدن در مجرای ادراری گیر میکنند که بیمار یا قادر به دفع ادرار میباشد که همراه سوزش ادرار است و یا اینکه بدلیل بزرگی بیش از حد سنگ کلا دچار احتباس ادرار میشود. در موارد سنگ مثانه هم بیمار معمولا یک پیرمرد با سابقه طولانی بزرگی پروستات است که در حال حاضر از سوزش مجرای ادرار و زیر شکم خصوصا در پایان ادرار شکایت دارد.

موارد سوزش مزمن ادرار بیشتر با بزرگی خوشخیم پروستات یا تنگی های قسمت میانی مجرای ادرار همراهند. موارد بزرگی خوشخیم پروستات بیشتر در آقایان مسن ایجاد میشود و فرد از قطره قطره ادرار کردن و کاهش جریان ادراری شکایت دارد. معمولا این بیماران از قبل هم توسط اورولوژیست تشخیص بزرگی پروستات داده شده اند. موارد تنگی مجرای ادراری هم بیشتر در جوانان دیده میشود و فرد از کاهش قدرت ادراری خود شکایت دارد و جریان ادرار بیمار ضعیف شده است و مثانه کاملا به کندی تخلیه میشود. هر چند اورولوژیست در این موارد به التهابهای مزمن مثانه که بسیار هم مقاوم به درمان هستند می اندیشد.
به طور خلاصه اینکه اورولوژیست معمولا با استفاده از آزمایش ادرار و سونوگرافی به تشخیص قطعی رسیده و به سرعت درمان را آغاز میکند.


تاریخ : 18 آذر 1398 - 22:33 | توسط : سمیه | بازدید : 976 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

ای پی اس تراپی (APS تراپی)


A.P.S مخفف Action Potential Stimulation دستگاهی است که قادر به بازسازی یا مشابه سازی پتانسیل عمل سلولهای عصبی می ­باشد. این دستگاه در سال ۱۹۹۲ در آفریقای جنوبی اختراع شده است و بعد از آن استفاده از آن در کل دنیا گسترش پیدا کرد. مخترعان این دستگاه معتقدند که این سیستم ایمپالسهای عصبی طبیعی بدن را تحریک می کند. جریان تولید شده توسط این دستگاه در واقع یک پالس مربعی تک فازی پیوسته هست که یک پتانسیل عمل مشابه سازی شده میباشد.

زمانی که این جریان وارد بدن میگردد باعث دپلاریزاسیون همزمان رشته های عصبی و در نتیجه ایجاد یک پتانسیل عمل طبیعی درون سلولهای عصبی شده هنگام بروز یک بیماری (مثلا یک بیماری التهابی یا آسیب به سلولهای شوآن)، در انتقال ایمپالسهای عصبی وقفه­ای ایجاد میشود، که باعث ضعیف شدن یا از بین رفتن این جریان طبیعی شده و در نهایت سبب مهار پاسخهای عضلانی می­گردد. پتانسیل عمل بازسازی شده از نظر ولتاژ بسیار قوی­ تر از ایمپالس­های عصبی طبیعی است.بنابراین بار منفی تولید شده از الکترود منفی سریعا ولتاژ بیرون غشا را کم کرده که این خود باعث فعال شدن کانالهای سدیمی در نتیجه ایجاد پتانسیل عمل درون رشته­ های عصبی می­شود.

با مکانیسم APS تراپی همانندسازی موج عصب، یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین شیوه‌های درمانی فیزیوتراپی در بیماری‌های مختلف است امواج گسترده و تاثیرات منحصر به فرد ازجمله افزایش و تعدیل سطح انکفالین ،اندورفین ، کورتیزول و کاهش ماده دردزا در بدن باعث کاهش درد و التهاب ، افزایش خون رسانی ،کاهش اسپاسم عضلانی ،کاهش تورم مفاصل،محدود شدن تخریب بافتی و رژنراسیون سلولی بافت نرم و استخوان می شود.

اعتقاد بر این است که با ایجاد این پتانسیل عمل تورم، درد و التهاب از بین میرود و گردش خون ناحیه تحت درمان بیشتر می­شود

موارد درمانی ای پی اس تراپی

از موارد درمانی ای پی اس تراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • دردهای حاد و مزمن مفاصل و عضلات
    کمردرد و دردهای سیاتیک
    • دیسک و آرتروزهای ستون فقرات گردنی و کمر
    • دردهای مچ، آرنج و شانه
    • آسیب‌های تاندونی و ورزشی
    • ترمیم شکستگی
    • کنترل ورم اندام‌ها
    • افزایش خون‌رسانی عضو
    • خار پاشنه
    • آرتریت روماتوئید
    • بازتوانی اندام پس از اعمال جراحی ارتوپدی

 

 

منبع : ای پی اس تراپی

 


تاریخ : 17 آذر 1398 - 01:44 | توسط : سمیه | بازدید : 1375 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید